beton dilatáció
Szolgáltatás

A beton dilatáció mindig mérvadó tényező

A Gamma Joint régebbi dilatációs rendszereit is bátran lehetett alkalmazni, azonban most egy olyan forradalmi megoldással állt elő a cég, amelyiknek ténylegesen megéri esélyt adni. A beton dilatáció rendszer igazából nem más, mint a betonban lévő, a teherátadásra teljesen megfelelő zsaluzat. Ennek a műszaki paraméterei meghaladják TR 34 előírásait.

A beton dilatáció egyik legfőbb előnye abban rejlik, hogy a betonlemez paraméterei megerősödnek. Az eddig bevetett profilok java részénél egy vastagabb idomacéllal oldották meg az élvédelmet és ehhez hegesztettek befalazó idomokat. Habár sokszor ez bevált, volt egy olyan hátrány is, ami időnként gondot okozott.

A negatívum abban rejlett, hogy a hegesztett befalazó idomok elhajolhattak, rosszabb esetben pedig el is törtek. Ezzel szemben a Gamma Joint beton dilatáció rendszer lemezből kivágott és meghajlított profilokra épül, ahol ugye nincsenek hegesztett elemek. Ezért egy megbízhatóbb és biztonságosabb megoldás ez, amelyikkel nem csupán nyugaton, de Magyarországon is sokan élnek.