vékonylazúr
Webáruház

A fa védelmezője a vékonylazúr

Az egyik legkedveltebb építőanyag a fa, amelyből bútorok, falburkolatok, kerti építmények, kerítések készülnek. A kül- és beltéri fafelületek megfelelő védelem nélkül az idő múlásával elkorhadnának, ezért mindenképp fontos a felületkezelés, így hosszú évekig szolgálhatnak minket.

A vastag- és vékonylazúr kellőképpen védi a fa szerkezetét, ezenkívül esztétikus megjelenést kölcsönöz a fából készült bútoroknak és egyéb fafelületeknek. A vékonylazúr egy vékony, de ellenálló réteget képez, ennek köszönhetően festés után is látható marad a fa természetes erezete. A festés előtt szükséges a megfelelő alapozás, azonban létezik olyan festék is, amely tartalmazza az alapozót is.

A vékonylazúr nem mérettartó fafelületekre alkalmazható, rugalmas anyagának köszönhetően mélyen beszívódik a fába, így megfelelő fedést biztosít lambériák, kerítések és kerti bútorok esetében is. A vastaglazúrok merevebb réteget képeznek a fa felületén, ezek mérettartó szerkezetek felületére alkalmasak, mint például ajtók és ablakok.