férfi pecsétgyűrű
Webáruház

A férfi pecsétgyűrű érdekes eredettörténete

A férfiak, valamilyen homályos oknál fogva, szívesen rejtik véka alá a szép ékszerek iránti vonzalmukat. Pedig az igényesen megmunkált férfi pecsétgyűrű a maszkulin energiájukból nem vesz el, hanem éppen ellenkezőleg, nagyban emeli a kisugárzásuk mivoltát.

A férfi pecsétgyűrű története a régmúlt idők századaiba vezeti vissza az eredettörtének iránt érdeklődőket, oda, ahol a szóban forgó ékszert inkább a funkciója és nem az esztétikai értéke miatt szerették. A férfi pecsétgyűrű ugyanis egyfajta aláírásként szolgált és mint olyan, csak és kizárólag a nemesek, illetve a magas pozíciót betöltött személyek tulajdona lehetett.

A pecsétgyűrű lapjára címert vagy valamilyen tipikus, egyedi szimbólumot karcoltak az ékszerkészítő mesterek, így az forró viaszba mártva szignóként szolgálhatta a tulajdonosát. A mai férfi pecsétgyűrűket már senkinek nem jutna eszébe viaszba mártani, azok szerepe leredukálódott a „csupán” mutatós státuszra. Persze ez semmit nem vesz el a férfiak kedvenc ékszerének az értékéből.