hámlasztó
Szolgáltatás

A hámlasztó szerepe a bőrápolásban

A bőrünk ragyogását rengeteg tényező befolyásolja. Miközben napi rendszerességgel kenjük magunkra a krémeket, sokan nem is sejtik, hogy milyen fontossággal bír a hámlasztó. Lehet, hogy havonta egyszer eszünkbe jut, viszont ezzel nem segítünk az egészségünkön. Fontos megérteni, hogy a bőrápolás nem egyperces feladat, hanem szánni kell rá az időnkből.

Például, ha 7-kor szoktunk kelni, viszont így csak egy gyors mosást tudunk magunknak engedélyezni, akkor állítsuk be az órát 10 perccel korábbi időpontra! A napi rutin fontos része a reggeli bőrápolás, amiben gyakran szerepel a hámlasztás is. Tény és való, hogy néha felesleges mindennap alkalmazni, azonban még így is a rendszerességen van a hangsúly.

A hámlasztó feladata, hogy könnyedén és gyorsan eltávolítsa az elhajt sejteket, a szennyeződéseket a bőrről. A sima vízzel és a krémekkel nem tudjuk elérni ezt a hatást, tehát kötelező lépésnek is nevezhetjük. Ha a tisztítást kényelmesen akarjuk elvégezni, akkor válasszunk a fizikai és a kémiai hámlasztók közül!