hullahopp karika
Szolgáltatás

A hullahopp karika nem mai találmány

Valószínűleg kevesen gondolják, hogy a karika derék körüli forgatása nem a múlt században, hanem több ezer évvel ezelőtt jutott eszébe az embereknek. Pedig az elsősorban gyermekjátékként ismert hullahopp karika már az ókori egyiptomi és görög emberek körében is használt eszköz volt, ami akkoriban még vesszőből készült. 

Mivel felismerték az egészségre, elsősorban a szív- és érrendszeri problémákra gyakorolt kedvező hatását, ezért idővel már nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is rendszeresen használták. Igazi hódító útjára azonban akkor indult, amikor Amerikában műanyagból kezdtek gyártani hullahopp karikát, ami nem sokkal ezután az egész világon elterjedt és népszerűsége azóta is töretlen.

A hawaii táncmozdulatokat idéző mozgás a 20. században elsősorban a gyerekek között tette népszerűvé a játékot, azonban a derék, csípő és combok körméretére gyakorolt kedvező hatása miatt, a továbbfejlesztett, súllyal ellátott vagy masszírozó hullahopp karikát napjainkban fitneszeszközként is előszeretettel használják.