bálaszállító
Webáruház

A jó bálaszállító ismérvei

Az állatok etetéséhez vagy almozásához használt bálákat hosszadalmas folyamat megfelelően szállítani. A művelet elvégzéséhez elengedhetetlen egy bálaszállító pótkocsi beszerzése. Ahhoz, hogy a bálázás megtörténhessen, először a rendsodrózást kell elvégezni.

Ez az eszköz képes a terményt a kövek, valamint a föld mellőzésével felsodorni, csak utána következik a bálázó gép, ami a felsodrott növényt bálákba rendezi, összekötve azokat. Azonban a feladat itt még nem ér véget, hiszen csak a korábban említett munkák elvégzése után jöhet a bálaszállító. Természetesen nem mindegy, hogy milyen pótkocsi mellett tesszük le a voksunkat, hiszen ahhoz, hogy gyorsan és zökkenőmentesen véghez tudjuk vinni a szállítást, egy kiemelkedő utánfutóra lesz szükségünk.

Főleg az olyan tulajdonságokra fontos ügyelnünk, mint amilyen a bálaszállító felépítése, teherbírása, rakodótere és persze nem utolsósorban a platója. Általában tandem, illetve forgózsámolyos kivitelezést találhatunk a kocsiknál. A forgózsámoly feladata, hogy a kocsi ne legyen képes oldalirányba kibilleni, így növelve a biztonságot, tehát érdemes mellette voksolni.

Lehetőleg olyan bálaszállítót válasszunk, ami legalább 10 tonna raksúlyt képes fuvarozni. Jelentős előny, ha a rakodótér rendelkezik kisebb oldalfallal, esetleg bálaszállító kerettel. A plató mérete és fajtája sem elenyésző tényező, hiszen a rakodásnak is hibátlannak kell lennie, a bálák épségének megőrzése érdekében. Itt azt az elvet tanácsos követni, hogy minél nagyobb, annál jobb!