kékszőlő hatása
Webáruház

A kékszőlő hatása jó a daganatos betegségek ellen

A bortermő bogyós gyümölcsöt már az ókorban is kedvelték. Aztán idővel már nemcsak fogyasztották, hanem használták is a szépség érdekében, hiszen a kékszőlő hatása pozitívan kiterjed az egész immunrendszerre. A gabona mellett, az egyik legősibb növényünk és nevezhetjük szupergyümölcsnek, ugyanis csökkenti a fertőzést, a gyulladást és segíti az egészséges emésztést. Baktérium-, gomba- és vírusölő, annak pedig, aki herpesszel küzd, szintén a segítségére lehet.

Mindemellett a kékszőlő hatása igen sokrétű, többek között ez a titka a szép bőrnek és a gyönyörű hajnak, mivel magas az antioxidáns és az E-vitamin tartalma is. Mivel Magyarországon ez a növény nem mindig kapható, el kell raktározni, hogy mindig elérhető legyen és ezért ajánlott például gyümölcskivonat, amolyan koncentrátum formában bevásárolni belőle és azt fogyasztani naponta. Bárhogy is nézzük, a kékszőlő hatása nagyon hasznos és sok mindent magába foglal, így nem árt, ha alkalmazzuk, mert elősegíti az egészséget, ami ugye a boldogság fontos része.

Az őrségi tökmagolaj extra szűz és hatékony

Nem is gondolná az ember, hogy egy zöld magnak mekkora pozitív ereje van. A pepitas a tök ehető magja. Élvezhetjük őrségi tökmagolaj formában, hiszen a férfi egészségügyi problémákra is kiváló. Támogatja a prosztata egészséges működését és jótékony hatással lehet eme szerv megnagyobbodása által okozott panaszoknál is. Az őrségi tökmagolaj segít a szervezet gyulladásos megbetegedéseinél, a hólyagproblémáknál, emésztőrendszeri megbetegedéseknél, emellett az E-vitamin tartalma miatt megőrzi a bőr és a haj egészségét, szépségét is.

Memóriát erősítő, szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása ellen alkalmazható és a benne lévő fitoszterinek miatt, a húgyúti gondoknál is támogatóan hat. Az őrségi tökmagolaj terhesség alatti fogyasztása kimondottan ajánlott, ugyanis az első trimeszterben a vetélés ellen van, majd később pedig a magzat idegrendszerének egészséges fejlődéséért. Ha szedjük, akkor megelőzi az érelmeszesedést, csökkenti a menopauza tüneteit és erősíti az immunrendszert is.