kertépítés
Webáruház

A kertépítés legfontosabb része

Ha valaki egy ápolt, gondozott, egészséges és szép növényzettel teli kertet lát, akkor jó, ha tudja, hogy bizonyára mindez az automata locsolórendszernek köszönhető. Ez már annyira a kertépítés szerves részévé vált, hogy nem is igazán lehet hallani olyan kertről, ahova a tulajdonos ne kérné a rendszer telepítését.
Ami ugye az embereknek a legfontosabb, hogy a kert gyönyörű, ápolt és egészséges legyen úgy, hogy ne kelljen azzal sokat foglalkozni. Azért is döntenek sokan egy profi kertész mellett akkor, amikor a cél a kertépítés, mert a szaki, a tapasztalatára és hozzáértésére alapozva hozza meg a legjobb döntéseket.

Kétség sem fér hozzá, hogy a pontosan megtervezett és megépített kert szép lesz. Már évtizedek óta törekszenek arra a magyar emberek is, hogy az otthonukat, lakókörnyezetüket fejlesszék, szebbé tegyék. Nem vitás, hogy a kert mostanra már a ház előszobája lett, ezért azt nem szabad és nem is lehet elhanyagolni.
A kertépítés eredményeként létrejövő pazar zöld terület csakis abban az esetben tud hosszú ideig csodaszép maradni, ha a locsolással is minden rendben van. Ekkor jön a képbe ugye az automata öntözőrendszer, ami a locsolás fáradtságos, időigényes munkájának a terhét veszi le a tulaj válláról.

Tévhitek az öntözőrendszerek körül

Habár a locsolórendszerek, főleg az automata fajták, temérdek előnnyel rendelkeznek, még mindig elevenen élnek bizonyos tévhitek, amik sajnos sokakat eltántorítanak attól, hogy esélyt adjanak ezeknek. Még mindig sokan gondolják úgy, hogy az öntözőrendszerek sajnos túlságosan drágák.
Pedig, amint felveszi a kapcsolatot egy érdeklődő egy megbízható céggel, és rövid tanácskozás után megkapja az árajánlatot, meglepődik, hogy mennyire megfizethető az egész. Egyesek még mindig úgy vélik, hogy az öntözőrendszerek akár háromszor többe kerülnek, mint igazából.
Talán azért van ez így, mert a hanyagul elkészített öntözőrendszerek rendbehozatala aránytalanul sokba kerül. Ami szintén távol áll az igazságtól, hogy a locsolórendszer sokat fogyaszt. Csakis akkor igaz ez, ha olyan kertbe kerül, amelyik egyáltalán nem volt locsolva.