lapszintező
Webáruház

A lapszintező használata minden esetben ajánlott

Már régen is népszerűek voltak a megbízható és mutatós hidegburkolatok. Ezeknek a lehelyezése azonban soha nem volt könnyű feladat a megfelelő szerszámok hiányában. Manapság a profik tudják, hogy a lapszintező kiváló segítőtárs lehet és a használatával sokkal hamarabb van esély befejezni egy projektet. A munka pedig úgy lesz kész, hogy a tökéletes végeredmény teljes mértékben adott. A lapszintező használata, illetve sok más kellék, szerszám azért annyira fontos, mert a sima és tiszta alapterületre a különféle nagyságú és típusú márvány, gránit vagy egyéb anyagokból készült lapokat mindig nagy precizitással kell lerakni.

Miért jön jól a lapszintező használata?

A nagyobb felületeken gyors eredményt lehet elérni a méretes elemekkel. Azonban, mivel ezeknek a kezelésekor sokszor felmerülhetnek kisebb elhajlások, a lapszintező kötelező tartozék. Ennek a segítségével egyszerűen és hatékonyan ki lehet küszöbölni a hasonló problémákat, akárcsak a fogazott felszín kialakulását, ami a ragasztó száradása során felmerülő tényező. A lapszintező használata teljesen egyszerű feladat, amivel bárki elboldogul. Nincs szükség komoly szakmai előképzettségre, csak odafigyelésre.

Mi is pontosan az a lapszintező rendszer?

A lapszintező rendszer több elemből felépülő szerszám. A burkolatszintezo.hu weboldalon például megvehető a TLS-PRO modell. Ez a felkapott termék 100 darab szintező éket tartalmaz csomagonként és legalább 25 alkalommal újra felhasználható, ami nagyon megkönnyíti a munkát.

Ehhez kell még ugyanennyi talpat megrendelni. Ezek a kiegészítők a fugakeresztek helyettesítésre is remekül megfelelnek 1-5 mm közötti nagyságig. A lapszintező készlet nem lenne teljes a fogó nélkül, amit nagyon sok szituációban kell bevetni.

A fugakereszteket is helyettesíteni képes talpak egy felső füllel rendelkeznek. Az ékek ezekbe kerülnek. A talpakba helyezett ékeket végül a járólap szintező fogó segítségével kell szorosra húzni, ekkor történik a sík felületnek a kialakítása. De nem csupán az ékes rendszerek azok, amik elérhetőek a kínálatban, mert a csavaros lapszintező szintén megvásárolható és mindenféle szerszám nélkül sikerrel bevethető.

Hogyan történik a lapszintező használata?

Legyen az ékes vagy csavaros kiszerelés, mindegyik esetben a felépítés hasonló. Adott egy talp, ami 2 részre osztható. Az ékes rendszereknél ez egy fül, a csavarosnál pedig spirál. A talpakat a csempék lerakásakor kell behelyezni az elemek alá. Az első lap fektetése után máris beilleszthetőek az elemek, majd következhet az újabb csempe.

Amint a felületek vízszintbe lettek állítva, jöhet a lapszintező használata. Fontos tisztázni valamit! Ezek a termékek csak biztosító rendszerként működnek. A szerepük megelőzni a későbbi elmozdulásokat a munkálatok során, tehát ennek megfelelően kell rájuk tekinteni.

A lapszintező használata különösen a nagyméretű elemeknél elengedhetetlen, amik már a saját súlyukból adódóan is hajlamosabbak valamelyik oldalon jobban belesüllyedni a ragasztóba és ezzel kis eltéréseket generálni. Minél nagyobb a lap, annál több csempeszintezőt érdemes egy adott oldalra elhelyezni.

A csavaros lapszintező könnyű alkalmazást biztosít

Az olyan termékek, mint a TLS-TORNADO és TLS-HURRICANE csavaros lapszintező rendszerek, igen kedveltek, mert nagyon egyszerűen helyükre illeszthetőek. Nincs szükség külön fogóra, így mindenféle szerszám nélkül lehet velük boldogulni. Másik jó hír, hogy a csavaros lapszintező elemek egymással teljesen felcserélhetőek, míg az ékes változatoknál ez nem mondható el.

A lapszintező használata során érdemes figyelni valamire. Mivel kézzel történik a fejek megszorítása, ezért előfordulhat, hogy azokat túlhúzzuk. Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, ha érzéssel végezzük a munkát. Mivel a csavaros lapszintező kisebb felületet fed le, mint az ékes társai, ezért a sarkoknál figyeljünk arra, nehogy az erőltetés hatására a csempe megrepedjen. Mindig csak érzéssel szabad dolgozni vele!

A csavaros lapszintező eltávolítása

Amikor megtörtént a ragasztó száradása, akkor következik az eltávolítás, ami egyetlen mozdulattal elvégezhető. A talp és a spirál csatlakozásánál lévő elvékonyított rész egy kisebb erő hatására elpattan és ennyi az egész. A lapszintező használata újra megtörténhet, legalábbis ami a fejre vonatkozik. A talpakat persze pótolni kell, de ez minimális költséget jelent.

Érdemes tehát kiszámolni előre, hogy pontosan mekkora a napi szükséglet és ennek fényében vásárolni a csavaros lapszintező kínálatból. A kedvező ár-érték arány és a gyors munkavégzés azonban garantáltan megtérülővé teszi a kiadásokat. A lapszintező használata új dimenziókat nyújt a burkolásban, amire megéri költeni.