testheveder
Webáruház

A magasban véd a testheveder

Sokakat talán ámulatba ejt, míg másokat esetleg elborzaszt az olyan tevékenységgel együtt járó munkakör, amit magas épületek vagy szerkezetek tetején tartózkodva kell elvégezni. Az ilyen esetekben, mondhatni kötelező a testheveder.

A munkát végző személyt rendkívül stabilan fogja közre, ezáltal megakadályozza a kicsúszást. Természetesen a testheveder önmagában még nem nyújt teljes biztonságot. Arra fokozottan ügyelni kell, hogy a speciális műanyagkötél megfelelően kerüljön rögzítésre és tartsunk be minden elővigyázatossági előírást.

A leesés elleni védőfelszerelést már 2 méter feletti magasság kapcsán indokolt alkalmazni és ugyanez vonatkozik a mélységi szintekre is, hiszen számos munkavégzés igényli a hatalmas földbe vájt mélyedésekbe vagy például a veszélyes barlangokba történő leereszkedést.

Amennyiben a testheveder megfelelően rögzítésre került és minden egyéb balesetet okozó tényezőt kizártunk, neki lehet látni a feladat elvégzésének. Vigyázzunk magunkra és tartsuk be a biztonságunkat szolgáló intézkedéseket!