magnézium klorid
Egészség

A magnézium klorid kiváló külső segítség

Gondolta volna, hogy a szervezetébe bőrön keresztül is hatékonyan eljuttathat fontos, sőt, nélkülözhetetlen ásványi anyagokat? A magnézium klorid esetében fokozottan igaz ez az állítás, valóságértékét tanulmányok is alátámasztják. Azt, hogy mi mindent okozhat a magnéziumhiány, aligha kell hosszasan ecsetelni, hiszen ki ne ismerné az olyan kellemetlen tüneteket, mint a lábgörcs, fáradékonyság, nyugtalanság, az immunrendszer legyengüléséből eredő általános erőtlenség érzete?

Viszont, azzal talán nincs mindenki tisztában, hogy ebből a létfontosságú ásványi anyagból a sejtekhez a lehető legtöbbet eljuttató magnézium klorid a bőrön keresztül ér igazán eredményesen célba. Mi lehet ennek a magyarázata? Az osimagnezium.hu internetes oldalt böngészve hamar megérthetjük a lényeget. Bőrünk természetes pH értéke kissé savas, ezért ideális közegként szolgál a magnézium klorid tökéletes ionizációjához. Így juttathatunk be külsőleg – gélek, fürdősók révén – optimális mennyiségű magnéziumot a bőr alatti szövetekbe.

Magnézium szükséglet, szervezetünk parancsa

A magnézium szükséglet egyénenként változik, számos tényező függvényében. Azt, hogy mekkora mennyiséget igényel a szervezetünk ebből az egészségvédő ásványi anyagból, nemünk, életkorunk és testsúlyunk is nagymértékben befolyásolja. Ezért, mielőtt belevágnánk egy komolyabb magnéziumkúrába, jó tudni, hogy is állunk ezen a téren. Az osimagnezium.hu weboldalon kitölthető teszt milligrammnyi pontossággal állapítja meg testünk magnézium szükségletét.

Ez a pár perces, esetleges betegségekre, táplálkozási és sportolási szokásokra, illetve a rendszeres stresszhelyzetek gyakoriságára is rákérdező felmérés kihagyhatatlan lépés ahhoz, hogy tisztán lássuk, fennáll-e esetünkben a magnéziumhiány. Amennyiben a megjelölt válaszok alapján a teszt ezt megerősíti, nevünket és e-mail címünket megadva, értékes tájékoztató anyagot igényelhetünk a napi magnézium szükségletünk meghatározásáról, valamint arról, hogy miként tudjuk ezt a szervezetünknek biztosítani.