kerékpár lánc tisztítás
Szolgáltatás

A mindenképpen kihagyhatatlan kerékpár lánc tisztítás

Mostanság egyre több biciklis jelenik meg az utakon, ezzel is kímélve a környezetünket. Azonban vannak olyan teendők, amelyeket nem lehet elfelejteni, ilyen példának okáért a kerékpár lánc tisztítás folyamata. Ezt a procedúrát akkor érdemes végrehajtani, amikor a sok por, eső és sár már annyira elkoszolta a láncokat, hogy nem hajthatóak gördülékenyen.

Ha nem ügyelünk erre, abban az esetben korrózió lép fel, vagyis berozsdásodik a kerékpár szerkezete. Ez pedig hosszútávon nem lesz kifizetődő. A kerékpár lánc tisztítás magában foglalja a lemosást, valamint a speciális olajjal történő átkenést is. Rongyok, zsírtalanítók és egy ecset is a segítségünkre lehet. Után máris kezdetét veheti az örömteli bicajozás!

Megfigyelhető tendencia, hogy egyre többen közlekednek ma már biciklivel, ami lássuk be, több szempontból is nagyon dicséretes. A kerékpár tisztítás azonban olyan lényeges része a bicajozásnak, amit nagyon sokan előszeretettel hagynak ki vagy felejtenek el. Nem érdemes így tenni, hiszen rengeteget javíthat a szeretett kétkerekű állapotán. Egyrészt megmenti a biciklit a későbbi korróziótól, így nem kell emiatt aggóni, az évek múlásával sem.

A kerékpár tisztítás alapos munkát igényel, de otthon is könnyedén kivitelezhető. Rongyokra, tisztító folyadékra, olajra és még néhány apróságra lesz szükség hozzá. Érdemes évente legalább egyszer végigcsinálni, beleértve a láncokat is, ugyanis az őszi és téli időszak kellően le tudja amortizálni az eszközt. Ezzel nemcsak meghosszabbítja az élettartamát, de tetszetősebbé is válik.