pálma fajták
Szolgáltatás

A pálma fajták bő választéka csak Önre vár!

A pálmafélék az egyszikűek osztályába és a pálmavirágúak rendjébe tartoznak. Ide több mint 3 ezret is meghaladó fajt sorolunk. Benépesítik a tengerpartokat, előfordulnak a szavannákon, valamint a trópusi esőerdőkben és a magasabb hegységekben is. Fő díszüket és egyben jellegzetességüket a hatalmas és különleges leveleik adják. A természetes élőhelyükön a pálma fajták tekintélyes méreteket érnek el és virágokat is hoznak.

Szobanövényként tartva ritkán látjuk virágozni, valószínű azért, mert időközben leállnak a növekedésükkel. A pálma fajták főként a Csendes-óceán térség és az esőerdők fő alkotói. A legtöbb faj nem fagytűrő, de a Himalájában egyesek 2400 m magasra kapaszkodtak fel.

Ezek a több hónapos fagyot, havat is elviselik. Kontinensünkön fellelhető a törpe- és a lószőrpálma. A különböző pálma fajták mind hálás és esztétikus növények, kellemes mediterrán hangulatot árasztva a lakásban vagy az erkélyen. Nézzen körül az oldalunkon és válassza ki az Önnek leginkább tetszőt, majd rendelje meg!