ecsetkészlet
Webáruház

A rajz minősége az ecsetkészlettől is függ

Egy gyönyörű kép mögött mindig minőségi kiegészítők állnak. Nem véletlen, hogy amikor festésről van szó, akkor a papír és az ecsetkészlet kerülnek a középpontba, mivel ezek adják meg a későbbi kép kinézetét is. Tegyük fel, hogy egy nagyszerű ötlete támadt, azonban csak egyféle ecset áll a rendelkezésére és nem fog tudni olyan alkotást elkészíteni, ami tényleg felhasználható.

Ezzel szemben, az ecsetkészlet azt jelenti, hogy a 2-estől kezdve a 12-es méretig mindent megtalál benne, hogy a legvékonyabb vonalak mellett, a vastag folyók se jelentsenek problémát. Természetes az sem mindegy, hogy milyen minőségű az ecset, hiszen a végeredményt elcsúfító szőrszálak nem szoktak jól mutatni. Ha akvarellre adja a fejét, akkor az ecset mellett, a papírra is figyelni kell, hogy a lehető legjobb minőségen fessen, mivel csak így nem fog átázni a víz alatt sem.

A jó ecsetkészlet hosszú évekre és évtizedekre szól, tehát még az első ecsetvonások előtt döntse el, hogy melyikre vágyik. Lehet, hogy először jó az olcsó, de utána érdemes váltani.