szinesfém árak
Szolgáltatás

A szinesfém árak a hazai MÉH telepeken

Aki a hulladékgyűjtésre adja a fejét, értelemszerűen a színesfémeket célozza meg, hiszen azok érnek a legtöbbet a MÉH telepeken. A szinesfém árak mindig is a legmagasabbak voltak, ezért nem meglepő, hogy például a réz a legkeresettebb anyagok közé tartozik. Mire is kell figyelni még az áron kívül?
Ugye sokan úgy gondolják, hogy a telephelyeken a mai napig nagyon sok az átverés és sok cég arra hajt, hogy kitoljon a klienssel. Nincs ez így a Méhes Hulladék Kft. esetében, ahol nem csupán annak lehet örülni, hogy a szinesfém árak magasak, de az is mosolyt csal a potenciális kliensek arcára, hogy itt az ügyintézés legális és hatékony.

Mindig is a legfontosabb céljának tartotta ez a vállalkozás, hogy tisztességesen, a törvényeket betartva járjon el, maximálisan kielégítve a kuncsaftok igényeit. Ennek köszönhetően az ügyfél mindig azt kapja, amit elvár. Az egész folyamatnak fontos része a mérlegelés. Így derülnek ki a szinesfém árak, tehát az, hogy a behozott anyagért mennyit is kap majd az ember.
Sajnos a legtöbb nézeteltérés ennél a lépésnél van és a mérés pontosságára vagy épp pontatlanságára vezethető vissza. A színesfém hulladék felvásárlásnál kizárólag hitelesített mérleget szabad használni. Egy olyan államilag ellenőrzött eszköz ez, ami csak akkor kap engedélyt, ha minden szabványnak megfelel. A Méhes Hulladéknál tehát a szinesfém árak mindig a realitást tükrözik, hála a pontos mérlegeknek.

Réz felvásárlás: milyen mérlegeket használnak a szakemberek?

Többféle eszköz is rendelkezésre áll, amikor a mérlegelésre kerül sor. Ha kis mennyiségű anyagot visz be egy érdeklődő, akkor a réz felvásárlás során egy kisebb kézi mérleget használnak. Ennek előnye, hogy dekára pontosan mér. Az eszköz 600 kg-ig használható és az alapterülete egy négyzetméter.
Ha kevés a leadandó színesfém hulladék, érdemes a kis mérlegen mérni, még ha egy kicsit több időt vesz is igénybe. De a réz felvásárlás során gyakran előkerülnek a nagyobb méretű eszközök, a hídmérlegek. Egyetlen hátrányuk, hogy akár 20 kg-t is tévedhetnek. Ez azonban teljesen legális és eleget tesz a hazai szabványoknak.