terasz árnyékoló
Webáruház

A terasz árnyékoló többféle változatban installálható

A napellenző szerkezetek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a teret. Számos korszerű terasz árnyékoló áll az érdeklődők rendelkezésére a telikertepites.net weboldalon, különféle kivitelben. A webhelyet fenntartó vállalat, a kiválasztott modellt, igény esetén fel is szereli. Kiemeltem fontos ez a kellék a déli és nyugati fekvésű objektumok esetében, mivel annak ellenére, hogy ezek több szempontból előnyösek, bizonyos évszakokban és napszakokban túl forrók. A terasz árnyékoló a kisebb esők ellen is védelmet nyújt.

A kezelés szempontjából lehet forgattyús hajtású, hevederes vagy húzózsinóros, esetleg rugós. A hevederes változatok akkor hasznosak, amennyiben a télikert mellett kinti terasz is található, a ponyva használaton kívül fel van csavarva a tengelyre. A nyitott teraszok, kávézók és éttermek napvédelme leghatékonyabban a hajtókaros fajtákkal oldható meg, a nyitása és a zárása ennek a változatnak leginkább távirányítóval működik. A rugós terasz árnyékoló gyorsan működtethető, de a méretei korlátozottak, családi alkalmazásra azonban optimálisak.

A terasztető kialakítható többféle anyag felhasználásával

A házhoz csatolt kültéri egységek kényelmesebbé tehetőek, amennyiben megoldott a fény- és esővédelem. Többféle terasztető található a telikertepites.net oldalon, a lehetőségek szinte határtalanok. A textilből készült változat tavasztól őszig funkcionális, véd a napsugaraktól és a kisebb mennyiségű csapadéktól is. Az installálása egyszerű, az épület oldalfalához kell rögzíteni a konstrukciót.

A pergola jellegű terasztető nyitott és fából készült, az időjárás viszontagságaitól nem véd, de esztétikai szempontból, növényekkel befuttatva a kert díszeként szolgálhat és kellemes helyet biztosít a pihenéshez, amennyiben megfelelő az idő. A szerkezet befedhető azonban polikarbonát lemezzel, ezzel megnövelhető a kint tartózkodás komfortérzete. A tartószerkezete lehet fém, alumínium vagy fa. Az üvegezett terasztető súlya már jelentősebb, ehhez a verzióhoz már komolyabb tartószerkezet szükséges.