akvárium tisztítás
Szolgáltatás

Akvárium tisztítás havi rendszerességgel

Bár nem lehet megsimogatni őket, az akváriumban látható szépséges halacskák egy pillantás alatt a kedvenceinkké válnak. Épségük és egészségük megóvása érdekében, az akvárium tisztítás havonta legalább egy alkalommal meg kell történjen. Esztétikai szempontból is fontos teendő ez, de a kis élőlények jólétét szintén ily módon tudjuk biztosítani. Kedves kis háziállataink örömmel meghálálják a gondoskodást, amihez hozzátartozik ez a teendő is.

A haltartás egyáltalán nem egyszerű és főleg nem időtakarékos hobbi, hiszen ugyanannyi figyelmet és időt igényelnek, mint bármelyik más háziállat. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy az akvárium tisztítás közel sem olyan gyakran szükséges, mint például a macskák vagy kutyák után takarítani.

Hogyan zajlik az akvárium tisztítása?

Ennek a műveletnek az első lépése, hogy a halakat kiköltöztessük az akváriumból és ideiglenes szállást biztosítsunk nekik. Úgy folytatódik tovább az akvárium tisztítása, hogy eltávolítjuk belőle a különböző dekorációkat és elektromos egységeket. A szűrő tisztítására fokozott figyelmet kell fordítanunk, ezután az alkalmatosság üveglapjait szabadítsuk meg az algáktól.

Ehhez van egy speciális eszköz, az algakaparó. Az aljzatot és kavicsot is profi módon meg kell takarítani. Ezután következik a vízcsere. Itt vigyázzunk, hogy makulátlanul tiszta és szobahőmérsékletű legyen! Nagyjából ennyi az akvárium tisztítása, majd amikor kész, akkor a lakóit visszaengedhetjük a megszokott helyükre. Így gyönyörködhetünk a frissen tisztított víz alatti világban.