arcpajzs
Webáruház

Arcpajzs cseppfertőzés ellen

Az egészségügyi intézetekben dolgozók fokozottan ki vannak téve a különféle vírusoknak, hiszen nap mint nap rengeteg emberrel találkoznak, akiktől elkaphatják. Éppen ezért mindent meg kell tegyenek a megelőzés érdekében, amihez hozzátartozik többek között az arcpajzs viselése is.

Ez a gyógyászati segédeszköz kimondottan a cseppfertőzéssel terjedő vírusok elleni harcban lehet a segítségükre, de önmagában még ez sem elegendő. Ugyanis az arcpajzs nem biztosít légzésvédelmet, így szükség lehet az orr megfelelő eltakarására is. Erre szolgál az orvosi arcmaszk, aminek a használatát együtt ajánlják a műanyag előlappal rendelkező arcpajzsokkal.

Akárcsak a maszkokból, az utóbbiakból is többfélét lehet kapni, így mindenki az egyéni igényei alapján válogathat. Vannak egyszerűbb kialakítású modellek, amelyek főként akkor jelentenek előnyös választást, ha nem kell sokáig védőfelszerelésben lenni.

Ha huzamosabb ideig szükséges viselni az arcpajzsot, akkor a fejpántos megoldás sokkal kényelmesebb alternatívát kínál, ahogy akkor is, amennyiben többször le kell venni és feltenni egy nap. Azonban az mindegyik modellről elmondható, hogy könnyedén fertőtleníthető, ami nagyon fontos az ilyen eszközök esetében.

Egyszerűen csak le kell törölni a műanyag lapot valamilyen speciális fertőtlenítőszerrel, fejpántos verzió esetén a pántot is, majd lehet újra használni. Ez az anyagiak terén is nagy előny, mert főleg az összetettebb arcpajzs változatok beszerzése komoly kiadást jelentene, ha nap mint nap újra lenne szükség.