akácméz
Webáruház

Az akácméz gazdag vitaminforrás

Nagyon népszerű a hazai fogyasztók körében, amit a jótékony hatása mellett, a karakteres ízének is köszönhet. Az akácméz aranyló színe miatt könnyen felismerhető. Alacsony a szacharóz tartalma, viszont a fruktózról ugyanez nem mondható el. Az ásványi anyagok közül káliumban, kalciumban és vasban rendkívül gazdag.

Nyugtatja a torkot, így a köhögés csillapítására kiváló. Egyéb légúti megbetegedések esetén is eredményesnek bizonyul. Antibakteriális tulajdonsága miatt, külsőleg alkalmazva a sebekre gyógyír. Az akácméz kiváló hidratáló és gyulladáscsökkentő, ezért nem véletlen, hogy egyre több kozmetikai készítménybe kerül. Biztonságosan fogyasztható azoknak az embereknek, akik a méhészeti termékekre nem allergiásak.

Ha fennáll ennek a veszélye, akkor kérje ki kezelőorvosa tanácsát! Saját felelősségre ne kezdje el alkalmazni! Az akácméz sokáig képes megőrizni a folyékony állagát, ami annak köszönhető, hogy lassan kristályosodik. A tárolására érdemes kellő hangsúlyt fektetni, ezért javasolt üvegedényben, hűvös helyre rakni.