automata öntözőrendszer szett
Webáruház

Az automata öntözőrendszer szett legfontosabb elemei

Az automata módon működő locsolórendszer a kert talajába telepített csőhálózat, amin a megfelelő pontokon öntöző elemek találhatók, amik a nyomás hatására kiemelkednek a földből és végrehajtják az öntözést. Az összes elengedhetetlen tartozékból felépülő automata öntözőrendszer szett segítségével megépíthető az a szerkezet, ami tökéletesen elvégzi a feladatát, minden egyes nap.
A rendszer legfontosabb előnye kétségtelenül az, hogy emberi felügyelet mellett működik. Mivel pontosan az adott kert paramétereire van szabva, ezért a leghatékonyabb ismert öntözési megoldásként van számon tartva. Mi ennek a célja? Ugye a legfőbb feladata, hogy minden szükséges alkalommal garantálja azt a vízmennyiséget, amit a hazai időjárás miatt nem tud megkapni a kert, természetes csapadék formájában.

Továbbá az automata öntözőrendszer szett segítségével megépíthető az a berendezés, ami a tulajdonosának rengeteg időt, pénzt és energiát takarít meg. Sokan pedig pontosan azért döntenek az automata öntözőrendszer szett mellett, mert tudják, hogy a kertgondozás azon feladatát végzi el a rendszer, ami a legnehezebb és a legfárasztóbb. A locsolórendszer mellett szól továbbá még az is, hogy az öntözővizet a leghatékonyabban használja fel, a legegyenletesebb módon és természetesen a legideálisabb időpontokban.

Vitathatatlan az öntözörendszer hatékonysága

Az automata locsolórendszer az egyik leghatékonyabb háztartási berendezés. Ezen tulajdonságának hála az öntözörendszer emeli az életminőséget, rengeteg időt és vizet takarít meg napi szinten, és mindezt úgy teszi, hogy növeli a kert esztétikai hatását, megteremtve azt az atmoszférát, ami a tiszta és ápolt környezetben mutatkozik meg. Hogyan is működik ez a szerkezet?
Nos, az alapot a fő nyomócső képezi, ami mindig nyomás alatt található. Ezt követik a mágnesszelepek, amik elektromos jel hatására nyitnak ki, illetve záródnak el. Az öntözörendszer minden egyes szelepéhez egy öntöző zóna tartozik. Amikor a mágnesszelepek jelet kapnak a vezérlő egységtől, az átáramló víz az öntöző elemeken keresztül megöntözi a zöld területet.