öntözéstechnika
Webáruház

Az öntözéstechnika a szép kert titka

A kerttulajdonosok nyilván tisztában vannak azzal a temérdek feltétellel, amelyeknek meg kell felelni, ha szép, üde, zöld területet szeretnének magukénak tudni. Az öntözéstechnika fogalmába temérdek dolog belefér, hiszen számtalan apróságra szükség van annak érdekében, hogy óramű pontossággal működjön a rendszer, amennyiben a szükség úgy hozza.

Míg régebben a nyarak során is több csapadék esett, és sokszor magától megoldotta a természet a szárazság kérdésének kezelését, napjainkban már jóval kiszámíthatatlanabb az idő. Nem bízhatjuk a szerencsére, és nem maradhatnak több hétig víz nélkül a növények.

Az öntözéshez nem csupán szivattyúra és csövekre van szükség, de egy sor olyan apróságra és kiegészítőre is, amelyek nélkülözhetetlenek a rendszer működtetéséhez. Sokszor a kertész maga nem is tudja kigondolni, mi minden fog kelleni, éppen ezért érdemes inspirálódni. Az öntözéstechnika sem ördöngösség, egy jól felkészült kertépítő csapat, esetleg egy modern, kertészeti cikkeket is árusító bolt sokat tud segíteni.