bedőlt hitelek megoldása
Szolgáltatás

Bedőlt hitelek megoldása. Milyen lehetőségeink vannak?

Sokak fejében megfordul a gondolat, hogy mi történik akkor, ha nem rendezi az adósságát a bank felé? A kölcsön mindig nagy elkötelezettséget jelent és nem mindig tudjuk rendszeresen fizetni. Az viszont, hogy nem fizetjük megfelelő időben az adósságot, nem jelenti a világ végét. A bedőlt hitelek megoldása egy szakértő külső szervezet segítségével könnyen végbemehet. A kölcsönt felvett személyeknek törvényes kötelezettségük a visszafizetés. Vannak azonban olyan helyzetek, amelyeket nem lehet előre látni és ezek bonyolíthatják a hitel visszafizetését.

Érdemes tudni, hogy a bedőlt hitelek megoldása nem lehetetlen küldetés. Tehát az adósság törlesztő részleteinek elmaradása még nem ok a teljes pánikra. Minden bank azt szeretné, ha a hitelfelvevő sikeresen visszafizetné a kölcsönt. Így egyszerre van profitja és elégedett ügyfele is. Az adósság ki nem fizetett részének behajtása a bank részéről végső megoldás, amit akkor alkalmaz, ha nincs más módja a tartozás behajtására. Ezt érdemes észben tartani, ha a bedőlt hitelek megoldása után kutatunk.

Lépjünk időben, ha adósságrendezésről van szó!

Sokan, akik hirtelen elvesztették például a munkájukat vagy más jövedelemforrásukat, pánikba esnek és egyáltalán nem tesznek semmit annak érdekében, hogy megelőzzék a közelgő helyzetet, amikor nem lesznek képesek fizetni a következő részletet. De az adósságrendezés nem várathat magára. A kölcsön visszafizetés rendszerességének hiányát sokszor a hitelszerződés újratárgyalása révén lehet megoldani. Könnyen lehet, hogy maga a bank tud a legtöbbet segíteni az adósságrendezés nehézségeiben.

Sokan félnek attól, ha a banki alkalmazottak tudomást szereznek a nehéz helyzetükről, akkor ki tudja, mit fognak tenni? A legtöbb esetben viszont az eljárásoknak megfelelően fognak cselekedni, azaz semmit sem változtatnak, amíg a részletfizetés ténylegesen meg nem szűnik. Másrészt, ha a hitelfelvevő időben elmegy ahhoz a bankhoz, amelyik a kölcsönt nyújtotta neki, megpróbálhat tárgyalni például a hitel periódus meghosszabbításáról. Az adósságrendezésről tehát mindig időben érdemes gondoskodni.