Boltos játékok
Webáruház

Boltos játékok a világ megismeréséért

A játékok nagyon fontos szerepet töltenek be a gyermekek éltében, hiszen egyes darabok már a világban történő dolgokra is megtanítják őket. Ebbe a kategóriába sorolhatóak a boltos játékok, ugyanis egy olyan konkrét szituációval szembesítik őket, amivel a felnőtt életük során szinte naponta találkoznak.

Az efféle játékok egy komplett csomagot takarnak, amiben különféle kellékek vannak. Ilyen például az élelmiszerboltban kapható termékek tömkelege, mint a zöldség, a gyümölcs, a pékáru, a szalámik, a különféle húsáruk.

Természetesen a boltos játékok elengedhetetlen kellékeként már kasszát is kaphatunk játékpénzzel felszerelve, amivel a csöppségek mind a vásárló, mind pedig az eladó szerepét életre tudják kelteni.

Mivel minden szórakoztató tevékenység tanít is valamire, a boltos játékoknál főleg a pénz, valamint az érték fogalmát képesek elsajátítani a csemeték. A maguknak kialakított kis szituációk alapján jöhetnek rá, hogy bizony az élelmiszerért is fizetni kell. Amellett, hogy a boltos játékok az életre tanítanak, remekül fejlesztik a képzelőerőt.