bútorfelújítás házilag
Szolgáltatás

Bútorfelújítás házilag könnyen és gyorsan

Amikor egy ideje már használjuk a lakást, akkor a berendezési tárgyak is lassan, de biztosan amortizálódnak. Ilyenkor a bútorfelújítás házilag egy könnyűnek tűnő opció, de azért érdemes átgondolni a szükséges lépéseket. Az olyan apró hibák, mint a kopott szín, a megkarcolt felület vagy a leesett fogantyú könnyen orvosolhatók.

A padlón sokat javíthatunk a szőnyeggel, a munkalaphoz vásárolhatunk különböző vegyületeket, amik újra csillogóvá varázsolják, de a szekrények egészen más kategóriába tartoznak. Ha úgy érezzük, hogy a konyhabútor vagy a nappali szekrénye a múlt században sem volt divatos, akkor eljött a változtatás ideje.

A bútorfelújítás házilag több anyag felhasználásával is megtörténhet. Az egyik legfelkapottabb lehetőség a festés, amivel teljesen megváltoztathatjuk a lakás kinézetét. Ennél a pontnál nagyon fontos olyan festéket választani, ami nem fog egy év alatt lepattogni és tényleg bútorokhoz találták ki. Szerencsére a legközelebbi festékboltban is érdeklődhetünk, biztosan szívesen segítenek nekünk. A festésnél választhatunk vagány színeket, vagy maradhatunk a biztos fehérnél, ami minden helyiséghez passzolni szokott. A tapasztalatok szerint, a fából készült szekrényeket a legkönnyebb lefesteni, de ma már szinte minden anyagon dolgozhatunk.

Másik gyakori és praktikus megoldás a tapéta. Nem, ezt nemcsak a falra lehet feltenni, hanem a bútorra is, így egészen új színeket és mintákat kapunk. A semleges színek passzolnak mindenhova, de a bátrabbak új árnyalatokat is kipróbálhatnak. Innentől kezdve a bútorfelújítás házilag bármikor elkezdhető, és nem kell az egész konyhát kicserélnünk.