cross kerékpár
Webáruház

Cross kerékpár laza terepre

Itt egy bringa, ami mindenre jó! De akkor, miért nem jár mindenki ilyennel? Mert ugyanakkor mégsem jó abszolút minden stílushoz. Azért, hogy ezt jobban megértsük, egy kicsit mélyebbre kell ássunk a kerékpárok típusait illetően.

Az MTB és a túrabicikli szerelemgyerekének számít a cross kerékpár. Amíg az átlagos túrakerékpárral (trekking) nem igazán boldogulhatunk a terepen, addig egy cross kerékpárral már sokkal könnyebb dolgunk lesz.

Ez köszönhető a váz geometriának, a sebességek számának és az első teleszkópnak, amivel könnyebben vehetjük az akadályokat. Mindanzonáltal könnyebb, mint egy hagyományos trekking bringa, mert nincs felszerelve kiegészítőkkel, mint például a csomagtartó, sárvédő.

Természetesen igény szerint ez utólag is rászerelhető, bár ezzel a cross kerékpár elveszíti a sportos jellegét. A laza terepen, földúton, kijelölt erdei utakon megállja a helyét. Továbbá a városban is élvezhetjük a kényelmét. Viszont a gyors manőverezésre a járatlan, kemény terepen már nem alkalmas. Az ilyen kiruccanásokhoz nem árt beszerezni egy strapabíróbb MTB-t.