dom perignon
Webáruház

Dom Perignon a mai napig első a minőségben

A bort és a pezsgőt kevés lépés választja el egymástól. A legenda szerint, egy Dom Perignon nevű szerzetes fedezte fel a magára hagyott és tovább érlelt borokat, amelyek a széndioxid miatt buborékos változatban kerültek a pohárba.

Miközben a legtöbb szerzetes eleinte kidobta a túlérlelt borokat, addig Perignon rájött, hogy nem olyan rossz a szénsavas ital. Innentől kezdve csak úgy gondolunk rá, mint a pezsgő atyjára, bár olyan történeteket is hallani, miszerint az angolok voltak az első feltalálók. Bárhogy is legyen, a történelem olyan makacs, hogy másik nevet jegyzett meg, ami eleinte szájról-szájra, majd írásról-írásra terjedt tovább.

Ma ez a név egy olyan márkát takar, ami csak a legjobb helyekről származó, legjobb minőségű szőlőt használja fel, ami azt jelenti, hogy a megkóstolt pohár tényleg a legfinomabb lesz. Dom Perignon soha nem adott le a minőségi elvárásaiból és remélhetőleg soha nem is fog. A finom pezsgő a mai napig Franciaország Champagne tartományában készül és az évtizedek alatt nem változott.