kézipoggyász
Szolgáltatás

Döntő szerepű a súly a kézipoggyász választásnál

A 40x55x20 cm bőrönd az egyik legnépszerűbb utazótáska, ami egyenrangú a hátizsákokkal és a kompakt táskákkal. Szinte minden légitársaság, még a legszigorúbb szabályokkal rendelkező fapados légitársaság is megengedi a kézipoggyász szállítását. Az utóbbi időben a megengedett súly egyre csökken és minden gyártó arra törekszik, hogy új formatervezéssel és a modern fejlesztésekkel csökkentse a kompakt bőröndök súlyát.

Ezért nézzük meg részletesebben, mire kell figyelni a kézipoggyász kiválasztásakor! Először is azt tanácsoljuk, hogy ne siessen megvenni a szuperkönnyű típusokat! Néha mindössze 150-200 grammos súlykülönbség csábítónak tűnhet, de kritikusan befolyásolja a szilárdságot és a tartósságot.

A könnyű anyagok használata a fő módja a súlycsökkentésnek. A leggyakrabban használt szövetek a poliészter vagy a nejlon. Ezek néha nagyon vékonynak tűnhetnek. De a termékleírásban megadott terhelést biztosan kibírják, ha a kézipoggyászt jó hírű gyártó készítette. A hibákért ugyanis túl magas árat kellene fizetniük.