Tequila Sunrise
Webáruház

Egy igazi mexikói ital, a tequila

Mexikó említéséről sokan a bűnözésre gondolnak, mások a hívogató tengerpartra, megint mások a nemzeti szeszesitalra. A tequila egész Európában és a tengeren túl is széles körben elterjedt. Nevét a származási ország egyik településéről kapta.

Az eredetvédelemnek hála, amikor a világ bármelyik pontján vásárolunk, mindig eredeti italt fogunk kapni. A hiedelmek szerint, az égetett szesz kaktuszból készült, azonban kék agávéból nyerik, ami messze áll a kaktuszok családjától.

A tequiláknak három fő csoportja létezik, amit a tényleges agávé tartalom ad meg. Ez százalékban megadva 51-től egészen 100-ig nőhet. A növény jellegzetes zamata minden üvegben megtalálható és az egyéb fűszerek hozzáadásától függetlenül meghatározza a tartalmat.

Általában önmagában szokták fogyasztani, viszont széles körben elterjedt, hogy hozzáadjunk egy kevés sót és citromot. A boltokban kapható üvegek mellett, léteznek úgynevezett hagyományos, kézművesek által készített tequila fajták is, amelyek árban és minőségben kitűnnek a többi közül.