lábazati vakolat
Webáruház

Ellenálló és esztétikus lábazati vakolat

A megfelelő anyagok felhasználásával jelentősen csökkenthető az otthonok energiaigénye. A lakások fűtésére sok energiára van szükség, főleg akkor, hogyha az így előállított hő egy része a falakon és a nyílászárókon keresztül elvész. A lábazati vakolat a hőszigetelő rendszer egyik fontos elemének számít.

Esztétikai szempontból is jelentős a szerepe, hiszen a különféle színű márványzúzalék remekül mutat. Ez azonban még nem lenne elég, hiszen gyakorlati haszna van a dryvit lábazati vakolatnak. Ez a különleges technológia biztosítja a falak szellőzését. Ellentmondásos lehet egy jól szellőző hőszigetelő rendszer, pedig egyáltalán nem az. A vastag szigetelés ellenére, a falakból elpárolog a nedvesség.

Ha az nem így történne, akkor előbb-utóbb kialakulna a salétromos fal, megjelennének a penészfoltok. Az ilyen hibák kijavítása időigényes és rendkívül költséges. A dryvit lábazati vakolattal, viszont könnyen megelőzhető. Az apró pórusokon keresztül elpárolog a falakban felgyűlt nedvesség, ami növeli a felületek élettartamát.

Az átnedvesedett falakról hamar lepereg a vakolat, amint a hőmérséklet fagypont alá esik. Viszont a lábazati vakolat ellenáll a hidegnek és az esőnek, ezen kívül könnyen tisztántartható. Ha idővel mégis koszolódik, akkor egyszerűen újra lehet a lábazati vakolatot használni, így az olyan lesz, mint újkorában. Ezzel a kifinomult rendszerrel egyszerűen eleget tehetünk a szigorú hőszigetelési követelményeknek. Kifejezetten pénztárcabarát módszernek számít a lábazati vakolat alkalmazása, többek között az időtállósága miatt.