traktor gumi
Szolgáltatás

Figyeljünk a traktor gumi alkalmazására!

Egy mezőgazdasági erőgép sem képes megállni a helyét, ha nincs rajta megfelelő méretű és minőségű abroncs. Az erőkifejtés mit sem ér, ha a kerekek csak tehetetlenül forognak a talajon, mert képtelenek megkapaszkodni valamiben, a lamellák túlzott kopása miatt. Látható tehát, hogy kiemelt jelentőséggel bír a remek állapotban lévő traktor gumi. Természetesen rengetegféle jármű létezik, ezért a szettek is ennek megfelelően változnak. A hagyományos típusok esetében a traktor gumi úgy fest, hogy hátulra kerül 2 darab nagy átmérővel rendelkező, széles kivitel, míg elől két kisebb és jóval keskenyebb található.

A nagyüzemi gazdaságokban használt hatalmas gépek esetében ez már teljesen másképpen néz ki, mert gyakran nem is 4, hanem még ennél is több traktor gumi kell, hiszen a meghajtás esetenként 6-8 kereken keresztül történik. Ezeknél az abroncsoknál általában nincsenek külön szezonális változatok, mert a terepviszonyok folyamatosan megkövetelik a durva és erős, nehezen kopó kivitelt.

Figyelnünk kell tehát arra, hogy milyen gyakran járunk aszfalton ezekkel a gépekkel, mert elég lehet néhány kilométer rendszeres megtétele a fokozottan felhevült útesten, hogy a traktor gumi pár hónap alatt láthatóan megkopjon. Tartsuk szem előtt ezeket a feltételeket! Az esetenként a gazdaságtól távolabbra eső szakkereskedések meglátogatása helyett, ahol olykor csak korlátozott a kínálat, válasszuk a tutigumi.hu weboldalt, ahol jelentős traktor gumi felhozatalt találunk! A rendelés előtt alaposan nézzük meg az alkatrészek paramétereit, hogy biztosan jót vásároljunk meg.