Webáruház

Fúrókalapács extra funkciókkal

A fát és a lágy fémeket még elég könnyen át lehet fúrni, de a betonnal már más a helyzet. Ebben az esetben átütő erőre van szükség, amit kizárólag a fúrókalapács adhat meg. Nem érdemes hozzálátni a felújításhoz, hogyha nem áll a rendelkezésünkre, egy ilyen eszköz. Általában 3 funkcióval rendelkezik.

Képes a vésésre, a fúrásra és ezek kombinációjára, az ütvefúrúsra. Hogyha egy vésőszárat helyezünk a fúrókalapácsba és átállítjuk, hogy csak véssen, de ne fúrjon, akkor könnyedén lehánthatjuk a csempét a falról, de akár a masszívabb járólapokat is felszedhetjük minden nehézség nélkül.

A használata azonban elég hangos, ezért aki panelben lakik, nem árt, ha előzőleg megbeszéli a szomszédokkal, hogy mire készül. Érdemes fülvédőt és védőszemüveget is viselni, mert apró, éles törmelékdarabok röpködhetnek szerteszét a fúrókalapács alkalmazása közben.

Aki nem szereti a kötöttségeket annak jól jöhet egy akkumulátoros fúrókalapács, amit szinte bárhol be lehet vetni, akár kültéren, akár beltérben, amennyiben egy minőségi típusról van szó.