gyerekszoba lámpa
Webáruház

Gyerekszoba lámpa és a helyiség megvilágítása

A gyerekszoba berendezése során gondolni kell a világításra is. A legtöbbször nem elég csak egy gyerekszoba lámpa, annál sokkal többre van szükség, hogy a szülő szeme fénye biztonságban és jól érezze magát a szobában. Ugye arról a helyiségről van szó, ami a gyerkőc birodalma és egyben rejtekhelye.
Teljesen mindegy, hogy a szobában játszik vagy épp tanul a gyermek, esetleg a barátait fogadja, esetleg épp kikapcsolódik, fontos a megfelelő világítás és ezzel együtt a többféle gyerekszoba lámpa. Mire kell pontosabban odafigyelni? Mi az egyik legfontosabb tényező, amit számításba kell venni?

Nagy figyelmet kell fordítani főleg a gyermek életkorára, illetve arra, hogy milyen tevékenységeket folytat a szobájában. A gyerekszoba lámpa megvétele előtt persze az is fontos, hogy hány gyermek tartózkodik a helyiségben. Miért? Mert megeshet, hogy amikor az egyik gyerkőc már rég alszik, addig a másiknak be kell fejezni a házi feladatát.
Így olyan fényre van szüksége, amelynek az intenzitása nem lesz zavaró másoknak. Persze nem szabad, hogy a gyerekszoba lámpa legyen a legfőbb fényforrás nappal. Gondolni kell a természetes fényforrásra is. A nagy ablakok, a világosabb falak, a bútorok színe, valamint a tágabb helyiség mind biztosítják a kevesebb mesterséges világítás szükségességét.

A kislányok kedvence a játék babakocsi

A kislányok imádnak plüssökkel, babákkal játszani, azokat dédelgetni és babusgatni, tehát imitálni azt, amit az anyuka velük csinált. Nem csoda hát, hogy a játék babakocsi ellenállhatatlan számos kislánynak, aki szeretne „felnőni” az anyai feladatokhoz, persze csak játszva.
A játék babakocsi tologatása sokféle akadályon keresztül, azt a mindennapi helyzetben alkalmazni, vagy épp azzal fel-alá futkosni, igazán jó szórakozás. Mivel a lányok kedvelik ezt annyira, nem meglepő, hogy a legtöbb játék babakocsi lányos színekben kapható, számos egyedi kiegészítővel. Érdemes egy magasabb minőségűt választani, ami akár több évig is kiállja a próbákat. Az igazán minőségi modell nem akad meg a küszöbben és a szőnyeg sarkában sem.