elektromos láncfűrész
Webáruház

Hasznos szerszám az elektromos láncfűrész

A tűzifa felaprításához végre nem kell külön segítséget igénybe venni. Gyorsan és hatékonyan megbirkózhatunk az ilyen és ehhez hasonló feladatokkal egy elektromos láncfűrész segítségével. Igen hasznos szerszám a ház körül és a működéséhez sincs szükség másra, mint egy fix áramforrásra.

Egyetlen hátránya, hogy emiatt nem túl mobilis. A szabadban, az erdei munkák során például használhatatlan. Cserébe csendesebb, mint a benzines és a teljesítménye is egészen kimagasló, főleg, ha egy erősebb változatot választunk.

Minél nagyobb a teljesítmény, annál vastagabb és keményebb farönköket vághatunk át. Ezt meghatározza az elektromos láncfűrész láncvezetőjének a hossza is.

Az otthoni felhasználáshoz általában a 30-60 cm közötti változatok a jellemzőek. Az ipari felhasználás során, a láncvezetők hossza meghaladhatja a 70 cm-t is. Az elektromos láncfűrész az alacsony súlynak köszönhetően könnyen kezelhető, ám így is veszélyes szerszám. Ajánlott a védőfelszerelés használata munka közben. Az extra funkciók, mint például a láncfék, automatikus olajkenés növelhetik az árát.