bőrradír házilag
Webáruház

Hogyan készül a bőrradír házilag?

Az üde, ragyogó bőr titka, hogy a rendszeres napi szintű bőrápolás mellett, időnként megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől is. Ebben az arc esetében a különféle maszkok és bőrradírok, a test felfrissítése érdekében pedig a testradírok nyújthatnak gyors segítséget, akár otthoni körülmények között is. A bőrradír házilag is elkészíthető, néhány értékes összetevőből.

Lássuk, mire lesz szükséged egy pazar, nyugtató hatású levendulás bőrradír elkészítéséhez! Ha a bőrradír házilag készül, egészen biztos lehetsz benne, hogy csak természetes alapanyagok lesznek benne. Ehhez azonban szükség van arra is, hogy ezeket az alapanyagokat tudatosan és célzottan válogasd össze.

Készíts egy nyugtató levendulás bőrradírt magadnak, hogy hetente egyszer vagy kétszer kényeztető módon szabadulhass meg az arcodat és testedet borító, a bőrt szürkévé és fakóvá tévő elhalt hámsejtektől. Ehhez szükséged lesz két csészényi, egészen pontosan 440 grammnyi finomítatlan tengeri sóra, továbbá 180 milliliter frakcionált kókuszolajra.

A frakcionálás szétválasztást jelent, amelynek során a kókuszolaj legértékesebb anyagait szétválasztják a bőrnek haszontalan anyagoktól. Amire még ezen felül szükség van, az 8-10 csepp makulátlan tisztaságú levendula illóolaj és egy marék száraz, lehetőleg bio levendulavirág. Az elkészítés sem atomfizika.

Szükséged lesz egy megfelelő méretű tálra, amibe ha beleteszed a hozzávalókat, még bőven marad hely arra, hogy könnyedén, mégis jó alaposan összekeverd őket anélkül, hogy akár egy csepp is kárba veszne. Először a tengeri sót önts a tálba, majd a frakcionált kókuszolajat és a kivételesen tiszta, mámorító illatú levendula illóolajat.

Ezt keverd jól össze és ha ezzel megvagy, add hozzá az egy maréknyi szárított levendula virágot is, és az egész keveréket helyezd légmentesen záródó üvegedénybe. Ebből a pazar keverékből zuhanyzás közben mindig egy-egy kisebb mennyiséget használva jó alaposan masszírozd végig a tested, és szinte azonnal tapasztalni fogod, hogy egyrészt élénkítő hatása van, másrészt pedig életre kelti a bőröd.

Használat után mindig jól öblítsd le a felesleget meleg vízzel. Az utolsó szemcséket is távolítsd el a bőrödről. Ez a sóradír egy kissé csúszós felületet hagy maga után, ezért arra mindig figyelj, hogy ne vidd túlzásba a mennyiséget és légy óvatos használat közben. Ha szuper tiszta levendula illóolajra és frakcionált kókuszolajra van szükséged a bőrradír elkészítéséhez, az Olajkertnél ezeket is megtalálod.