repceméz
Webáruház

Miért fontos a repceméz fogyasztása?

A méhészeti termékek nagyon sokfélék lehetnek, attól függően, hogy a szorgos kis állatok milyen virágok nektárját használják fel a munkájuk során. Például létezik repceméz is, ami ugyan nem olyan közismert, mint az akác vagy hársfa virágaiból készült változat, de legalább annyi pozitív hatása ismert, mint az utóbbiaknak.

A méhek által a repcevirágok nektárjából gyűjtött méz egyedi tulajdonságokkal rendelkezik és számos módon támogatják a testet, az egészséget. A repceméz fogyasztása több szempontból is előnyös, hiszen kimondottan gazdag antioxidáns forrás. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amik képesek semlegesíteni a káros szabadgyököket, ezáltal csökkentve az oxidatív stresszt és a szervezetben zajlódó gyulladásos folyamatokat.

Ennek eredményeként, mérsékelhető a krónikus betegségek kialakulásának a kockázata és javítható az általános egészségi állapot. A repceméz fogyasztása által erősíthető az immunrendszer és fenntarthatóak az egészséges légzőszervi funkciók.

A repceméz fogyasztása elengedhetetlen

Többek között vérszegénység, csontritkulás és gyomorsav túltengés esetén is ajánlott a használata, de immunerősítőként, gyulladáscsökkentőként is helytáll, akárcsak a többi fajta. Ugyanakkor tudni kell, hogy magasabb a szőlőcukor tartalma, ezért hamarabb cukrosodik.

Ez teljesen természetes folyamatnak számít. Ennek ellenére, a repceméz fogyasztása továbbra is ajánlott, hiszen a cukrosodás egyáltalán nem befolyásolja a táplálkozási értékét vagy jótékony hatásait. Mindenképp gondoskodni kell a megfelelő tárolásáról a folyamat lelassítása érdekében. Javasolt hűvös, száraz helyen tárolni, lehetőleg légmentesen záródó edényben vagy üvegben, hogy sokáig megőrizze a frissességét.

Ha bekövetkezett a kristályosodás, akkor a repceméz fogyasztása előtt egyszerűen csak melegítse fel az üveget langyos vízben. Ezután hagyja kihűlni és már készen is áll a felhasználásra. Ezzel a módszerrel rövid időn belül visszanyeri az eredeti állagát és élvezeti értékét. Ne feledje azonban, hogy egy teljesen természetes termék, ezért idővel a cukrosodás újra előfordulhat!

A lépesméz sokak kedvence

Olyan mézfajta, amit a méhek a különböző virágok nektárjaiból gyűjtenek össze, így változatos ízvilággal rendelkezik, ami az adott terület és szezon függvényében változhat. A lépesméz lehet enyhén virágos, gyümölcsös, de akár fűszeres ízű is.

Az állaga enyhén folyékony, aminek köszönhetően könnyen kenhető és keverhető más ételekbe, valamint italokba. Ideális választás lehet a reggelik alkalmával. Amellett, hogy ízletes, kifejezetten tápláló is. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amik számtalan egészségügyi előnyt kínálnak.

Az antibakteriális tulajdonsága miatt, a lépesméz a torokfájás enyhítésében és a gyomor-bélrendszeri problémák kezelésében is eredményes. Külsőleg alkalmazva rengeteg egészségügyi előnyt kínál, amiért érdemes lehet bevonni a mindennapi szépségápolási rutinba. Segíthet megőrizni a bőr nedvességtartalmát és puhaságát, megakadályozva a kiszáradást.

A repceméz igazi csodaszer

A BeoBee debreceni méhészet csapata kiemelkedő elkötelezettséget tanúsít az iránt, hogy a legmagasabb minőségű és természetes alapanyagokból készült termékeket szolgáltatja a fogyasztóknak. Az egyedülálló elhivatottság, amit a szakemberek mutatnak az egészséges életmód iránt, minden készítményben kiválóan tükröződik.

A repceméz pozitív hatását az egészségre és az általános közérzetre számos tanulmány igazolja. A BeoBee csapata éppen ezért krémmézként kínálja eladásra, amit melegítés, szűrés és sűrítés révén állítanak elő, mindenféle adalékok hozzáadása nélkül.

Ez fontos tényező, hiszen ahogy egyébként minden más méhészeti termék esetében, a repceméz „szépsége” is abban rejlik, hogy természetes valójában képes olyan pozitív változásokat előidézni az emberi szervezetben, amiket sok szintetikus úton előállított készítmény nem tud megközelíteni sem.

Ez azért van így, mert a repceméz valódi táplálék, ami teljes mértékben összhangban van az emberi testtel és jól emészthető. A természetes tápanyagok és antioxidánsok erősítik az immunrendszert, elősegítik a sejtek regenerálódását, csökkentik a gyulladásokat és még sok más jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre.