Johnnie Walker
Webáruház

Johnnie Walker már 200 éve hódít

Az 1820-as években Skócia egyik eldugott zugában új márka látta meg a napvilágot. A város egyik lakója a saját boltjában kezdte el árusítani a ma Johnnie Walker néven ismert whiskyt.

A vásárlók száma gyorsan gyarapodott, több városban és végül az egész országban híre ment az új italnak. A tulaj halála után először a fia, majd az unokája vette át az üzlet vezetését, amikor hosszú évek kitartó munkája beérett. A fiúknak hála, a név ismertté vált és miután engedélyezték a kevert whiskyk árusítását, a Walker család új divatot teremtett a szeszesital készítők körében.

A szokásos palackok helyett, bevezették a négyzet alakút. Terveik szerint így az üvegek könnyebben elfértek egymás mellett, ráadásul kevesebb tört össze a szállítás alatt, azonban nem sejtették, hogy ikonikussá fog válni az általuk tervezett forma.

Egyre nagyobb figyelmet szenteltek a külalaknak, a címke nagyobb felületet kapott, majd 24 fokos szögben helyezték el az üvegeken, végül 1908-ban a márka véglegesen felvette a Johnnie Walker nevet.