tengerimalac ketrec
Webáruház

Kényelmes otthonként szolgál a tengerimalac ketrec

Ez a mókás és vicces rágcsáló az egyik legnépszerűbb háziállat. De más házi kedvencektől, például a macskáktól és a kutyáktól eltérően, különleges körülményeket igényel. Ahogy a tapasztalatok mutatják, a legjobb megoldás számára egy tengerimalac ketrec megvásárlása lesz. Sajnos nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy elegendő helyet biztosítson ennek a kisállatnak, így az egyetlen opció a tengerimalac ketrec. Ezeknek a rágcsálóknak az egyik sajátosságuk, hogy nagymennyiségű szabad területre van szükségük. Mozgékony állatok, ezért sok helyet igényelnek. Ideális esetben legalább 1 négyzetmétert kell biztosítani egy állatnak.

Ezért, ha ilyen háziállat mellett dönt, válasszon minél nagyobb tengerimalac ketrecet! A kisállat neme is számít! A hím tengerimalacok általában nagyobbak és nagyon aktívan viselkednek, gyakran verekednek egymással. A nőstények csendesebb életmódot folytatnak. Ezt is figyelembe kell venni az új otthonuk térfogatának kiszámításakor. A kétszintes tengerimalac ketrec kiváló megoldást jelent, mert kevesebb helyet foglal el, miközben a rágcsáló kétszer annyi életteret kap. Az egyik emelet az etetés és a WC helyeként használható, míg a második (általában a felső) az állat pihenőhelye lehet. Ott kell elhelyezni egy ágyat vagy egy kis házat, amiben a malac elrejtőzik.

A macska hordozó repülőn is szállítható

Nem ritka, hogy a háziállatunkat el kell szállítani valahová. A cicák viszont nem érzik magukat túl kényelmesen a karban. Nincs értelme stressznek kitenni az állatot, mert léteznek speciális macska hordozó eszközök. Mivel ezek szellőző nyílásokkal vannak ellátva, az állat nem érzi magát bezárva. Természetesen, ha életében először van hordozóban, a macska némi szorongást mutathat. Ezért jobb, ha már kiskorában megismertetjük ezzel az utazási módszerrel. Sok tulajdonos úgy véli, hogy macska hordozóra nincs szükség. Ezt a véleményt azok vallják, akiknek az állatai kizárólag otthoni életmódot folytatnak.

Azonban, amikor a háziállatot állatorvoshoz vagy kirándulni kell vinni, nagyon problematikus a szállítás megoldása hordozó használata nélkül. Sokan ilyenkor kartonládákat és sporttáskákat használnak, amikben fennáll a kisállat sérülésének veszélye. Ezek az eszközök korlátozott ideig használhatóak, mert nem igazodnak a kis kedvenc igényeihez. Ráadásul lehetetlen nemzetközi repülőútra menni a háziállattal speciális macska hordozó nélkül. A kifejezetten cicáknak szánt tárolók műanyagból készülnek, oldalt fémhálóval. A biztonság maximalizálása érdekében, egyes modellek erős fémajtókkal és speciális zárakkal vannak felszerelve, ezáltal kizárva mindenféle balesetet.