kígyóuborka
Webáruház

Kígyóuborka nem csupán salátának jó

Nincs is finomabb étel egy paprikás csirkénél nokedlivel és uborkasalátával, aminek már a gondolatára is összefut a nyál a szánkban. Utóbbihoz ideális és kiadós a kígyóuborka, hiszen 2-3 darab már elegendő egy adag savanyúsághoz. Természetesen, ennek a zöldségnek számtalan jó tulajdonsága is van, például kitűnően beilleszthető a fogyókúrába, a rendkívül alacsony kalóriatartalmának köszönhetően. Mivel a káliumtartalma magas, ezért a kígyóuborka nagyon jó vízhajtó hatású.

Érdemes hámozás nélkül fogyasztani, mivel fontos tápanyagainak nagy része a héjában található. Salátának, levesnek, krémnek egyaránt felhasználható, mert mindegyik formában jelentkezik az emésztést elősegítő hatása. A kozmetikaipar szintén felhasználja ezt a zöldséget, mert számtalan jótékony hatása van a bőrre. Pakolásként is eredménnyel alkalmazható a fáradt, bedagadt szemekre. Csökkenti a gyulladást, nyugtatja a szemeket. Hidratáló, bőrregeneráló hatását akkor is megmutatja a kígyóuborka, ha napozás vagy rovarcsípés után használjuk.

Finom és egészséges az áfonya

Ez a gyümölcs nagyon jó fogyókúrás ételnek számít, de fokozott védelmet biztosít a szervezetnek az oxidatív stresszel szemben is. Persze, amikor az áfonya fogyasztása kerül szóba, mindenki az ízére gondol elsőként, nem pedig a szervezetre gyakorolt jótékony hatásaira. Viszont jó tudni, hogy milyen betegségek ellen vethető be, illetve mely kórok megjelenését lehet ezzel megakadályozni. Fantasztikus gyümölcs a fekete áfonya, hiszen az egész testre kiható antioxidáns védelmet biztosítja.

Fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés, mivel a benne található flavonoidok erősítik a hajszálereket, valamint megakadályozzák, hogy a kalcium lerakódjon a vérerekben. Közismerten vérhígító hatásával megakadályozza, hogy a vérlemezkék összetapadjanak és ezekből vérrög alakuljon ki. A vércukorszint csökkentéséhez is jelentősen hozzájárul a gyümölcs, erre a célra a hagyományos gyógyászatban már rég használják. Áfonya rendelhető a vegabox.hu webáruházból korrekt áron. Még a piacra vagy boltba sem kell elmennünk a gyümölcsért.