tempera
Szolgáltatás

Könnyen eltávolítható a szétkenődött tempera

Egy kisebb összejövetel vagy játékos hétvége alkalmával, amikor megnövekszik a gyerekek száma, ugyanis a szomszédból átjönnek vagy a család minden tagja összegyűl, akkor érdemes olyan programot kitalálni, amivel remekül le lehet kötni a lurkókat. A festészetben történő kiteljesedés fantasztikus élmény, amit érdemes kihasználni. Amennyiben szükségünk van egy minőségi, de egyáltalán nem mérgező kivitelre, akkor a tempera teljesen megfelel erre a célra.

Könnyedén lemosható a kézről, de még a ruhából is kijön, így nem jelent problémát, ha a fehér póló bármilyen más színnel keveredik a kikapcsolódás során. A tempera régen komoly művészeti jelleggel bírt, ugyanis a modernebb termékek előtt ez volt, amivel a festmények készültek. Vízzel hígítható, de száradás után már nem oldódott fel újból.

Természetesen a felhasznált alapanyagok meghatározó jelleggel bírnak. A tempera egy víz-olaj emulzió, aminek a keveredését egy adalékanyag segíti, ami lehet kazein, licitin. Gyakran tojássárgájával készül, ami már egy teljesen más kategória.