Alfa Romeo felni
Webáruház

Makulátlan kell legyen az Alfa Romeo felni

Azok az autótulajdonosok, akik nagyon vigyáznak a kocsijukra, biztosan észrevették már, hogy még egy rövidebb utazás után is mennyire piszkos, poros lesz az alufelni. Egy dögös, sportos Alfa Romeo esetében ez pedig nem egy jó dolog, hiszen a tulaj azt akarja, hogy az mindig mutatós legyen.

Szerencsére az Alfa Romeo felni tisztítása egyáltalán nem egy komplex, nehéz dolog, illetve a siker mindenképp garantált a megfelelő szerekkel és módszerekkel. A gondot az jelenti, hogy a féktárcsa porszemcséi, a homok, és az útra szórt só rátapadhat a keréktárcsákra, sőt, ami rosszabb, egy idő után még rongálhatják is ezek az alumíniumot.

Ezt pedig mindenképp el kell kerülni. Az Alfa Romeo felni páratlan csillogásának és egyedi külsejének a megőrzése végett tanácsos havi szinten legalább háromszor azt megtisztítani. Persze itt nincs határ, és meg lehet azt hetente kétszer is takarítani. A lényeg, hogy igenis időt kell szakítani a makulátlanság megteremtésére.

Miért is annyira fontos ez? A tapasztaltabbak tanúsíthatják, hogy ha a rendszeres karbantartás elmarad, akkor a keréktárcsák sajnos visszafordíthatatlanul károsodnak a rozsdásodás miatt. Ez pedig az jelenti, hogy a felnit idő előtt le kell cserélni. Szerencsére vannak bizonyos tippek és trükkök, amikkel az Alfa Romeo felni sokáig szép és ép marad.

Hogyan is kell az Alfa Romeo felni szettet takarítani? Az első szabály, hogy a tulaj sohasem szabad akkor nekiessen a feladatnak, amikor a felnik még melegek. Pontosan ez a helyzet az Opel Astra H alufelni esetében is, amelyiknél szintén addig kell várni, amíg teljesen kihűl.

A másik szabály, hogy mindig kerülni kell az olyan gépi autómosókat, ahol savtartalmú szereket alkalmaznak. Ahhoz, hogy a tulajdonos biztosra menjen, érdemes mindig megkérdezni a személyzetet erről.

A Opel Astra H alufelni tisztításánál sohasem szabad például acélgyapotot, fémtisztítót, illetve semmilyen olyan szert használni, ami karcolhatja a felnit. Illetve matt keréktárcsáknál nem szabad polírozni, hiszen az árt a fényezésnek. A Opel Astra H alufelni tisztításakor el kell felejteni a króm polírozót és minden más krómtisztító szert is.