szimpla sírkő
Szolgáltatás

Megéri-e hosszútávon az olcsó és szimpla sírkő?

Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás. Az élet számos területén okos lenne megfogadni az elhangzott bölcsességet, hiszen ezáltal sok bosszúságtól és felesleges fejfájástól kímélhetnénk meg magunkat. A síremlék rendelés tipikusan az a kategória, ahol nem az anyagiak dominálnak, de egy-egy kecsegtető ajánlat még a legjózanabbakat is megingathatja. Az olcsó sírkő készítés rengeteg vesződséget okozhat a későbbiekben, így jobb, ha a drágább, de minőségében magas színvonalú, kivitelezésében pedig professzionális síremlék mellett tesszük le a voksunkat.

A sírkő készítés olyan tevékenység, ami elhivatott szakembert, mély tudást, alaposságot, tapasztalatot és a tökéletesre való törekvés kombinációját tartalmazza, máskülönben nem váltja be az ahhoz fűzött reményeket. Sajnos, manapság a hazai piac tele van olyan sírkő készítésben profina mondott szakemberrel, akik az olcsóbb árkategóriás termékeiket rákínálva a gyászoló családra, nem gondolnak bele a következményekbe.

De mi is áll a jelenség hátterében? Mind a dupla, mind a szimpla sírkő kapcsán elmondható, ha a gránit nem megfelelő minőségű, az abból készült sírhelyen előbb-utóbb csúnya repedések fognak keletkezni. Az igazság az, hogy a hazai sírkövesek közül többen követik azt a tendenciát, hogy Kínából rendelik meg a gránitot, amiről sajnos többnyire elmondható, hogy nem azt a színvonalat képviseli, ami méltó lenne az elhunytak emlékére. A gyenge kínai gránitlap könnyen reped és törik, így az abból készült sírkő tele lesz sérülésekkel, amit olcsó gyantával lepleznek a gyártók.

A gyanta viszont nem tart örökké, ami viszont marad, az lelkileg és anyagilag is megterheli a gyászoló családot. Ha szimpla sírkő mellett voksol, bizonyosodjon meg arról, hogy a választott csapat valóban megbízható. A fenti link segítségével felveheti a kapcsolatot a Sírkőmester családi vállalkozással, egy olyan korrekt, a munkájára garanciát vállaló csapattal, akik már 30 éve vannak jelen a szférában. Számtalan magas színvonalú dupla és szimpla, de egyéb temetkezési kiegészítővel is állnak a gyászolók szolgálatára.