csokoládé világnapja
Szolgáltatás

Méltó ünneplést érdemel a csokoládé világnapja

Valójában az édes dátum évente többször is megjelenik a naptárban. Úgy tudjuk, hogy a csokoládé világnapja július 11-én van méltatva, de az amerikaiak először július 7-én, majd szeptember 4-én ünnepelték. Hogyan ünnepelhetjük mi is? Van néhány érdekes ötletünk! Nem szereti egyedül tölteni az ünnepeket? Akkor miért ne hívna meg mindenkit egy csokoládé világnapja partira?

Akár megfelelően díszített meghívókártyákat is küldhet, hogy még hivatalosabbá tegye az egészet. Ha az összejövetel nagyobb létszámú és nem csupán a finomságok miatt van, jó ötlet néhány vetélkedő is. A legegyszerűbb megoldás egy „ki tudja a legtöbb csokoládét a leggyorsabban megenni” elnevezésű verseny. Ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, ugye?

Hűsítő vizes játékok a meleg napokra

A nyár az év legmelegebb időszaka és néha még a légkondicionáló vagy a jégkrém sem segít. Szerencsére a vizes játékok megmenthetik az egész családot a hőségtől. Valószínűleg senki nem száll vitába azzal az állítással, hogy sok gyermek szeret a vízzel játszani. Elég, ha csak a kádban való fürdésre gondolunk. Ugyanez a helyzet a buborékok fújásával, a hajók vízre eresztésével és a pocsolyákban való ugrálással.

A vizes játékok révén, a szülők néhány szórakoztató ötletet csempészhetnek a gyermeknevelésbe. Természetesen ezekhez érdemes olyan eszközöket vásárolni, amelyek úszni tudnak a tavacskákban, nem süllyednek el a medencében, vagy vízsugarakat lőnek ki. A gyermekek biztosan élvezni fogják a vizes kísérleteket, amelyek segítenek nekik jobban megismerkedni ezzel az elemmel.

Nyári játékok a friss levegőn

Úgy tűnik, a meleg évszak arra való, hogy a gyermekek szabadtéri időtöltéssel szórakozzanak. A négy fal helyett a fülledt lakásban ott van a játszótér, a strand vagy a park. Itt az ideje az állandóan kézben lévő kütyüt tollasütőre vagy frizbire cserélni! Távolodjunk el a telefonoktól és táblagépektől! A szabadtéri nyári játékok remek alternatívái az unalmas lakásban töltött napnak.

A meleg idő a vidám hangulat és a kellemes közérzet kulcsa, a társakkal való élénk interakció pedig mindenhol és mindig jól jön. Anyukák és apukák, emlékezzünk arra, hogyan szórakoztunk gyerekkorunkban és tanítsuk meg erre a gyermekeinket is! Az egyik első dolog, ami a nyári játékokról az eszünkbe jut, a frizbi. Vegyük magunkhoz ezt a mókás repülő csészealjat és irány a játszótér vagy a strand!

Nagyszerű szórakozás a sárkányreptetés

Mit tudnak kitalálni a szülők, hogy eltereljék a gyermekeik figyelmét a számítógépről és a tévéről a vakáció alatt? A sárkányreptetés az egyik legjobb módja annak, hogy minőségi időt töltsünk a szabadban a családdal. Ez a hobbi elősegíti a logikus észjárást, a megfigyelést, a motoros készségeket, a koordinációt és a kreativitást.

Az irányított sárkányok a levegő mozgásának köszönhetően repülnek, amit a kialakításuknak köszönhetnek. Ezért a legjobb, ha a sárkányreptetés akkor történik, amikor szeles az idő és olyan nyílt helyen, ahol nincsenek a közelben drótok vagy fák. Ez a csodálatos kalandjáték a parkban vagy a tengerparton is kivitelezhető, hiszen megtanítja a kicsiket a természeti jelenségekre, sőt, még a fizika legegyszerűbb törvényeire is.