kismama torna
Webáruház

Mi a kismama torna lényege? Hogyan segíthet ez?

A várandós kismamáknak sem szabad megfeledkezni a testmozgás fontosságáról és megannyi előnyéről. Persze nem mindegy, hogy mikor és milyen mozgásokat végeznek. A kismama torna képes megvédeni a gerincet, izmokat és ízületeket. A várandósságra és szülésre felkészítő célzott tornáról még többet lehet megtudni a szegedigerincstudio.hu oldalon.
Mi az oka annak, hogy a terhesség szinte teljes idejében fontos a megfelelő tornagyakorlatok elvégzése? Ugye a magyar nyelvben gyakran használatos szó a terhesség, mint a várandósság szinonimája. Érthető is ez, hiszen bármennyire édes a teher, bizony ez megterheli a kismama szervezetét, különösen a gerincet.

Ha csak a magzat, a magzatvíz, a megduzzadt méhlepény súlyával számol az ember, az minimum 10 kg extra terhet jelent a leendő anyukának. Azért, hogy a gerinc, az ízületek és persze az izmok mindig fittek maradjanak, bírva a napi terhelést, elengedhetetlen a megfelelő kismama torna. Hogyan is tud hát segíteni a kismama torna? Mi ennek a lényege?
Ugye sokan láttak már előre hajoló, a hasat előre toló, derékfájásra panaszkodó kismamát. Ennek a mozdulatnak az oka, hogy a magzat miatt a testtömegközéppont előrébb kerül, ami nemcsak azt jelenti, hogy valamilyen mozdulattal ezt korrigálni próbálja. Ez azzal is együtt jár, hogy a gerincoszlop is kimozdul a természetes egyensúlyi állapotából. A kismama torna segítségével enyhíteni lehet a panaszokon.

A Szeged gyógytorna a leendő anyukáknak is segít

Egyáltalán nem véletlen, hogy a terhes nők rendszeresen panaszolják, hogy mennyire fáj a derekuk és mennyire le van terhelve a test ezen részen. Habár a biológiai adottságokon nem tud változtatni, de a Szeged gyógytorna biztos, hogy enyhíteni tudja a körülményeket, megerősíteni a szükséges izmokat és védeni az ízületeket, hogy a várandósság ne egy teher legyen.
A kismama testét, hasi és hátizmait fel lehet készíteni az extra terhelésre. Mire is épül a Szeged gyógytorna akkor, amikor a kismamákról van szó? Először is tudni kell, hogy a kritikus első trimeszterben egyáltalán nem javasoltak azok a tornagyakorlatok, amik túlságosan terhelik a szervezetet.