kontaminált vékonybél szindróma
Egészség

Mi a kontaminált vékonybél szindróma kiváltó oka?

Ha sűrűn jelentkezik hasi feszülés, görcs, puffadás, esetleg módosul a székelési rend, akkor joggal gyanakodhat erre a problémára. A kontaminált vékonybél szindróma bármely életkorban előfordulhat. A vastagbélben található baktériumok, ha felvándorolnak a vékonyba, akkor rengeteg kellemetlenséget okoznak. Mivel jóval korábban találkoznak a béltartalommal, ezért olyan műveletekben is részt vesznek, amelyekben egyébként nem.

Ennek következtében beindul a fokozott gázképződés, ami a fentebb említett tünetekhez társul. A kontaminált vékonybél szindróma kezelési formája a vizsgálatok elvégzését követően határozható meg. A kórelőzmény felvétele és a panaszok átbeszélése sokat segíthet ebben a dologban. Az életmódváltás nagyban hozzájárul a panaszok enyhítéséhez.

Gyakorlatilag minden ötödik felnőttet érint, különböző formában. Meg kell említeni, hogy az IBS betegség a nőknél sokkal gyakrabban fordul elő, mint a férfiak esetében. Az, hogy mitől alakul ki pontosan, jelen pillanatban nem ismert. Olyan bajok állhatnak a hátterében, mint a bélmozgás zavar, a csökkent fájdalomküszöb, a hormonális változás, a bél érzékenysége, illetve a bélfalban lévő idegek rendellenessége.

Nincsenek különleges jelei, ezért könnyen összetéveszthető más emésztőrendszeri problémákkal. Ahhoz, hogy fény derüljön rá, gasztroenterológushoz kell fordulni. Az IBS betegség örökletes is lehet. Az egyenesági felmenők közül, ha valakinél már jelentkezett, akkor nagy az esélye annak, hogy újra megjelenik. A stresszes életmód szintén szerepet játszhat a kialakulásában.

Sokszor komoly gondot okoz, hogy az érintettek nem kérnek időben segítséget. Ebben az esetben nem egyszerű feladat az irritábilis bél szindróma kezelése. Egyáltalán nem mindegy, hogy a panaszok mióta gyötrik és milyen formában jelentkeznek. Sajnos még napjainkban sem kaphatóak olyan gyógyszerek, amelyekkel a problémák teljesen megszüntethetőek.

Személyre szabott kezelési módszerrel viszont jelentős mértékben enyhíthetőek a régóta jelentkező tünetek. Hosszú folyamatról van szó, ezért nagyon fontos, hogy kitartó, céltudatos és türelmes legyen! Ha fennáll az irritábilis bél szindróma gyanúja, akkor alapvető dolog, hogy őszintén beszéljen az orvosával. Minden észrevételéről tájékoztassa annak érdekében, hogy sikeresebb legyen a kezelési terv meghatározása.

Hazánk lakosságának csaknem 10 % szenved ebben a bőrbetegségben. Az ekcéma krém egyfajta védőréteget képez a bőrön, ezáltal óvja a külső hatásokkal szemben. Csökkenti az irritációt, ami rengeteg kellemetlenséggel jár. A dermatitisz az arcon, a nyakon, a fejbőrön, valamint a hajlatokban jelentkezik a leggyakrabban. Sokféle formája létezik, így a kezelése is változatos.

A jelei közé sorolható az égő, viszkető, hámló és repedezett bőrfelület. Amennyiben a panaszok nem enyhülnek, mindenképp bőrgyógyászhoz kell fordulni! Az elvégzett vizsgálatok alapján derül ki, hogy Önnél mi váltotta ki. Az ekcéma krém és egyéb kozmetikumok igénybevételével a kezdeti stádiumban eredményesen kezelhető. Természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek elősegítik a hámréteg gyors regenerálódását.