csőszivattyú
Szolgáltatás

Mi is pontosan a csőszivattyú?

A szivattyúk mind az ipar, mind pedig a háztartások nélkülözhetetlen kellékei. Csőszivattyú alatt tulajdonképpen a merülő, más néven búvárszivattyúkat értjük. Ezek feladata lényegében az, hogy a felszínre nyomják a folyadékot. Valójában olajkitermelő vállalatok használták a legelső változatokat, de azóta természetesen már nagyon sokoldalú a csőszivattyú felhasználási területe.

Vidékünkön leginkább akkor használják, amikor nagy mélységekből kell a vizet a felszínre juttatni, például ásott kutak esetében. Családi házaknál házi vízmű kiépítésekor tesz jó szolgálatot, de a mezőgazdaságban szintén, az öntözéshez használt víz felszínre hozásához.

Ugyanakkor búvárszivattyúkat használnak vízelvezetéshez, szennyvíz szivattyúzásához, általános ipari célokra és trágyaléhez egyaránt. Soha ne vásároljunk saját szakállra, mert nem biztos, hogy egy bizonyos helyzetben pont csőszivattyú felhasználására van szükség. Egy jó szakember segíthet a kiválasztásban a feladat és a pontos paraméterek ismeretében.