kutyafésű
Szolgáltatás

Miért ódzkodik az állat a kutyafésűtől?

Függetlenül attól, hogy milyen fajtájú a négylábú háziállat vagy milyen hosszú a szőre, időről-időre ápolást igényel. A kutyafésű alkalmazásának elmulasztása esetén, az állat hanyag megjelenésű lesz, valamint bőrbetegségektől és élősködőktől szenvedhet. A bolyhos és selymes bundához válasszunk univerzális modellt, ami egyaránt alkalmas a hosszú és rövid szőr ápolására. 

Ez nemcsak abban segít, hogy a kedvence bundája szép és egészséges legyen, hanem egyfajta masszírozóként is szolgál. Fontos azonban figyelmet fordítani arra a tényre is, hogy a nagyon hosszú vagy merev szőrzet ápolásához nem egy, hanem legalább 2-3 típusú kutyafésű szükséges, amelyek a bundára gyakorolt ​​hatásuk és a fogaik mérete szerint különböznek egymástól.

A kétoldalú kefék nagyszerű lehetőség biztosítanak azoknak az állatoknak, amelyek gyakran vedlenek. Azonban, ha az eljárás során az állat remeg, összehúzódik és minden lehetséges módon tiltakozik a kutyafésű ellen, akkor valószínűleg a választott kefe nem felel meg a szőre típusának.