áramláskapcsoló
Szolgáltatás

Mire szolgál az áramláskapcsoló?

A házi vízmű vagy az öntözőrendszer működése elképzelhetetlen modern műszerek nélkül. Ezek egyike a szivattyú és nélkülözhetetlen társa az áramláskapcsoló. Ugyanakkor ez utóbbinak nagy szerepe van a fűtés- és hűtésrendszerek működtetésében is. Szivattyú esetében például a működést vezérli, illetve biztosítja az épségét, megvédi a szivattyú motorját a leégéstől.

Az áramláskapcsoló feladatait úgy tudjuk leginkább elképzelni, ha arra gondolunk, hogy valamilyen oknál fogva vízhiány lép fel. A szivattyú továbbra is végezné feladatát, ám víz hiányában csak szárazon futna, ami tönkretenné a mechanikáját. Az áramláskapcsoló az, ami felismeri a vízhiányt és lekapcsolja a berendezést.

Ugyanezen elv alapján indítja újra a rendszert víznyeréskor és le is állítja egy bizonyos nyomás elérése után. Kínálatunkban Honneywell áramláskapcsolók szerepelnek lapátos kivitelben, SPDT kimenettel. Ezek nagyon jó ár-érték arányban érhetőek el. Agresszív közeg esetén választható rozsdamentes acél lapátokkal ellátott változatban is.