fűtési rendszer átmosása
Szolgáltatás

Mit is jelent pontosan a fűtési rendszer átmosása?

Egy fűtési rendszerben, ahol a kazán meleg vizet állít elő, majd az a csőrendszeren keresztül eljut a hőleadó elemekig, döntő fontossággal bír a fűtővíz akadálytalan, megfelelő áramlása. Sajnos van, amikor az áramlás a szennyeződések miatt nagymértékben lecsökken. Ekkor a fűtési rendszer átmosása segíthet a problémán.

Azért is kötelező cselekedni, ha felütötte a fejét a gond, mert ugye az áramlás csökkenésével aláhagy a teljes rendszer hatékonysága, elmarad a várt teljesítmény, megnő az energia felhasználás és az egész rendszer csak erőlködik. Sajnos, ha a szennyeződések sokáig rontanak a helyzeten és a fűtési rendszer átmosása elmarad, akkor az egész fűtőrendszer is leállhat.

De mitől is csökken az áramlás? A legtöbb esetben a különféle szennyeződések okozzák a problémát, amik a járatok, csővezetékek áramlási keresztmetszetét leszűkítik. Ezért is lényeges a fűtési rendszer átmosása, ami nem jelent mást, mint a csővezetékek, radiátorok, padlófűtési csövek tisztítását és a szennyeződés eltávolítását.