co érzékelő
Webáruház

Nagy bajtól óvhat meg a CO érzékelő

A szén-monoxid csendes gyilkos. Hogy megvédje magát tőle, érdemes beruháznia egy CO érzékelő modellbe, ami a halálos erejű szagtalan gázt érzékeli. A szén-monoxid érzékelő az egyetlen hatékony védekezési mód a CO mérgezés ellen. Ez különösen igaz azokra, akiknek az otthonukban nyílt láng van, legyen az gáztűzhely vagy kandalló.

A CO érzékelők még mindig nem túl népszerűek a mindennapi használatban, pedig a működésük lehetővé teszi a gyors reagálást és a tragédia megelőzését. Mielőtt ilyen készüléket vásárolnánk, tudnunk kell, hogyan működik. Nos, ez egy feltűnésmentesnek tűnő eszköz, ami akkor riaszt, ha a levegőben lévő CO koncentrációja túllépi a megengedett értéket. Általában ez egy hangjelző riasztó, bár egyes modellek csak piros figyelmeztető LED jelekkel rendelkeznek.

Népszerű megoldás a kétlépcsős CO érzékelő, ami kezdetben vizuális riasztással jelez, ha pedig a szén-monoxid koncentráció nem csökken, akkor hangriasztás következik. Az eszköznek áramellátásra van szüksége a megfelelő működéshez. A legnépszerűbb CO érzékelők elemmel működnek.