babakocsi
Webáruház

Nehéz választás, avagy a babakocsi dilemma

A friss szülőknek, amellett, hogy a várva-várt kisbabájuk megérkezésével földöntúli boldogságban van részük, egy sor olyan nehézséggel is számolniuk kell, amelyekre talán nem is gondoltak a kilenc hónapos izgalmas várakozás alatt. Erre az egyik legtökéletesebb példa a babakocsi esete.

A leendő anyukák és apukák gyakorta elgondolkodnak azon, hogyan ne válasszanak babakocsit. A feltevés jogos, ugyanis sokan esnek abba a hibába, miszerint van egy előzetes elképzelésük, a termékkínálat láttán mégis azt az egységet viszik haza, amelyiket akciósan kínáltak.

A babakocsi vásárlásánál ajánlott elfelejteni a kompromisszumokat és okos gondolat ragaszkodni az elképzeléseinkhez. Abban az esetben tehát, ha mindenképpen szeretnénk a többfunkciós kocsik egyikét hazavinni, ne elégedjünk meg az ennél szerényebb megoldásokkal, csak azért, mert azok olcsóbbak voltak.

Itt elsőssorban a gyermek komfortja a legfontosabb, hiszen ő az élete első hónapjaiban rengeteg időt fog eltölteni a választott babakocsiban. Bár valóban fontos szempont az esztétikum vagy a szín, ám a technikai jellemzők jóval relevánsabbak a külső jegyeknél. A tapasztalat azt mutatja, a multifunkcionális egységekkel már nem lőhetünk bakot, hiszen azok minden helyzetben megállják a helyüket.

Fontos megemlíteni, hogy a minőségi darabok nem olcsók, viszont hosszú távú befektetésről van szó, amit nem bagatellizálhatunk el. Később, ha már a csemeténk nagyobb, az újszülött babakocsit leválthatjuk a sportkocsira, aminél szintén a magas színvonalat érdemes preferálni.